Thuis zijn in je lichaam – cruciaal voor balans en leiderschap

Leven en leiden vanuit de kern van wie je bent. Dat is moeiteloos stralen.  

Daarvoor moet je thuis zijn bij jezelf. Niet alleen je gedachten over jezelf of je visie kennen, maar alles van wie je bent belichamen. Inclusief je gevoelens, emoties, intuïtie, je talenten en je kwetsbaarheden.   

     Mpho Tutu van Furth :

Authentic leadership is leadership from the center. A fully embodied way of leadership, so that one recognizes the core of ones being and leads from that space.

 

Je lichaam is de sleutel

 

Het is het centrum van je vrouw-zijn.  

Met je vrouwelijke lichaam heb je toegang tot de grootste bron van wijsheid die er is. Een instrument dat zuiverder en scherper is dan je denken kan zijn.   

Vaak laten we juist ons lichaam achterwege. Bijvoorbeeld als we voor een groep staan, een spannend gesprek voeren, lastige emoties tegenkomen, een dominant persoon ontmoeten of simpelweg als we te veel te doen hebben en geen tijd hebben om te voelen.  

Dat is zonde.  

 

Je lijf is je kompas

 

Want met het kwijtraken van de connectie met ons lichaam, raken we óók verwijderd van die natuurlijke kracht. Zonder de verbinding met ons lijf hebben we geen intern kompas, geen verbinding met onze ziel, geen centrum om te gronden, geen basis.  

Met als gevolg dat we in overdrive leven, ons ‘mannetje’ gaan staan, buiten onszelf zoeken naar bevestiging, continu aan het rennen zijn en moeten presteren in plaats van moeiteloos floreren.  

Zonder thuis te zijn in je lijf heb je geen richting. “Ik voel me ontheemd”, zei een klant van ons zo treffend. 

Het is niet voor niets dat het eerste deel van het BLOOM programma volledig hierover gaat.  

 

Als whole being geboren 

 

Dat we het contact met ons lichaam kwijtraken, is niet vreemd. Wanneer we worden geboren, beleven we de wereld en onszelf via ons lichaam. Maar zodra we beginnen met onze schoolloopbaan brengen we de meeste tijd door in ons hoofd, trainen we het denken en ont-leren we te voelen. 

De maatschappij versterkt dat. Het hoofd, denken en het rationele wordt hoger gewaardeerd dan het lichamelijke, voelen en het emotionele, het feminiene. We leren daardoor om te luisteren naar de logica van ons verstand, niet naar wat je intuïtie je vertelt. 

Voor veel vrouwen is de relatie met hun lijf bovendien niet vanzelfsprekend. In je lichaam zijn is kwetsbaar, spannend en voor veel vrouwen beladen. Dus in de loop van ons leven leren we af te vertrouwen op ons vrouwelijke lijf en ons te beschermen.  

Dat remt je kracht.  

Wij spreken zoveel vrouwen die meer innerlijke rust willen ervaren. Of juist onbeschaamd ruimte willen durven innemen. Die krachtiger ‘nee’ willen kunnen zeggen zonder schuldgevoel, zich helder willen uitspreken zonder te overschreeuwen, beter willen kunnen luisteren naar hun intuïtie.  

Al die verlangens komen uit je lichaam.  

 

Ook je lichaam mee aan tafel

 

Als je dit herkent, is het belangrijk dat je weer verbinding gaat maken met je lichaam. Dans, adem, masseer, heb seks, doe yoga of een andere vorm van lichaamsbewustzijn.  

Hoe meer je aanwezig bent in je lijf, hoe meer je aanwezig bent bij jezelf en in de ruimte. Hoe meer impact je hebt op anderen, want zij voelen jouw presence. Hoe opener je kunt zijn en hoe meer vrij je bent.  

Dan kun je kracht uitstralen zonder te strijden. Je volle vermogen laten zien zonder te remmen. Je verlangens en intuïtie volgen zonder je te hoeven verantwoorden of te verontschuldigen.  

Dat gunnen wij iedere vrouw.    

 

Kom ook thuis bij jezelf

 

Op de  Belevingsdag  ervaar je zelf hoe het is om gegrond te zijn in je centrum en die vrouwelijke kracht aan te zetten. Met heel eenvoudige en praktische tools en twee voeten op de grond.   

Want het is niet moeilijk. En het brengt je ongelooflijk veel. In je werk, je relaties, je leven.    

Heb een prachtige dag, en laat ons weten:  

In hoeverre neem jij je lichaam mee in wat je doet? Wat helpt je? Wat belemmert je?  

Wordt onderdeel van BLOOM!

Meld je aan voor onze maillijst en je ontvangt iedere zondag als eerst onze blogs en andere inspiratie. Wees van harte welkom!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet