Leven en leiden vanuit je essentie – Het nieuwe succes

Als je stil wordt en luistert, voorbij de ruis van gedachten en verwachtingen, vind je je diepste kern. De plek waar je weet. Waar je je eigen stem kunt horen en je ziel fluistert. Daar heb je toegang tot een oneindige bron van wijsheid en energie. Daar vind je wie je in essentie bent.

Dat is niet per se makkelijk. Het vraagt je te laten gaan wie je denkt te moeten zijn en te worden wie je werkelijk bent (leestip: Brené Brown, The Gift of Imperfection).

Het is het steeds opnieuw stellen van de vraag: Wie ben ik eigenlijk echt? Wat wil ik?

 

Vernieuwing

 

De zomer is een mooi moment om dat te doen. De gebeurtenissen van het afgelopen jaar hebben ons als nooit tevoren uitgedaagd onszelf opnieuw uit te vinden en hadden op veel van ons ongelooflijk impact. Voor we weer doorgaan alsof er niets gebeurd is, voor zover dat überhaupt kan, moeten we ons afvragen of we dat wel willen. Want jij bent niet meer dezelfde. Evenmin je leven en werk (of je relatie, for that matter).

Juist nu, na alle hectiek, uitdagingen, confrontaties en de soms extreme druk (die vooral op vrouwen neerkwam), ligt er een mooie uitnodiging om terug te gaan naar jouw kern. De tijd te nemen voor rust, reflectie en vernieuwing. En te bezinnen op wat jij belangrijk vindt, als vrouw, wat jouw waarden zijn en wat voor jou succes is.

 

Terug naar jouw kern

 

Als je nog niet aan reflecteren bent toegekomen, nodigen we je van harte uit om dat deze zomer te doen. Vraag je zelf af:

  • Is dit het leven dat ik bedoeld ben te leven?
  • Ben ik wie ik bedoeld ben te zijn?
  • Is dit hoe ik het wil?

 

Wees stil. Luister.

 

De verbinding met jouw kern geeft je de wijsheid en helderheid die je nodig hebt als je op een kruispunt staat. Rust, vertrouwen en balans als je moe bent van het rennen en ballen hooghouden. Het opent de deur naar dieper weten, inspiratie en moed om je eigen pad te volgen.

Het brengt je in verbinding met dat deel van jou dat niet is aangepast aan wat moet, hoort en verwacht wordt. Maar dat uniek is en heel. Zoals de pracht van een roos anders is dan de uitbundigheid van een zonnebloem en ze beiden floreren, is de unieke expressie van jouw essentie precies de bedoeling.

 

Wholeness

 

Leven vanuit je kern brengt joy en moeiteloosheid. Uiteindelijk is dat waar het leven over gaat. Voluit jezelf zijn, alles wat je in je hebt tot uiting brengen en daarmee verschil maken. Dan ben je op je best. Dat is het succes waar we naar op zoek zijn.

Ook bedrijven doen er slim aan hierin te investeren. Verder te kijken dan ‘work-life’ balance, uitval- of verzuimcijfers maar het potentieel van vrouwen centraal te stellen voor meer werkgeluk, resultaat én daardoor winst.

Een van onze klanten verwoordde mooi wat dat brengt:

“Dan hoef ik niet zo hard te werken om mezelf te zijn. Dan bereik ik meer, kan ik veel meer doen en creatiever zijn, in plaats van alles op wilskracht te doen.”

 

Merk je dat je hierover een goed gesprek wilt voeren?  Neem dan contact met ons op en dan plannen we een ontmoet-gesprek in.

Wordt onderdeel van BLOOM!

Meld je aan voor onze maillijst en je ontvangt iedere zondag als eerst onze blogs en andere inspiratie. Wees van harte welkom!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet