Hoe je keuzes maakt die goed zijn voor jou

“Er is niets fijner dan te ontdekken dat er zoveel meer is in jou dan je van jezelf kent.”

 

Terwijl ik (Alijne) rustig op gang en uit mijn familiebubbel kom na mijn vakantie, denk ik terug aan belangrijke keuzes die ik maakte en die terugkijkend bepalend waren voor mijn leven.

De zomer is zo’n periode waarin die keuzes, vraagstukken, een nieuw kruispunt, zomaar omhoog kan komen drijven, nu je even los bent van de dagelijkse sneltrein waar we vaak op zitten.

Keuzes maken is spannend. Op de Belevingsdag van 1 oktober en in het BLOOM Transformatie Programma helpen we je daarbij.

 

Wat als?

 

Toen ik 23 was, koos ik ervoor om de baan die ik met veel plezier deed achter me te laten. Het verlangen om een nieuwe studie op te pakken was groter en dat kon niet binnen die context.
Doodeng was het. Dagen was ik in tranen, omdat de beslissing zo groot leek. Als ik terugkijk, was vooral het omgaan met de meningen die ik van anderen voorzag, en de normen die ik zelf had, het moeilijkst.
“Maar je werkt er nog maar twee jaar, je hebt toch voor dit vak gekozen, je hebt het zo goed voor elkaar, anderen zouden wat geven voor de vaste baan die jij weggooit, wat ga je dan nu doen, zo’n kans krijg je niet meer.”

In de jaren daarna ontdekte ik talenten die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

Er kwamen kanten tot bloei die ik helemaal niet kende van mezelf.

 

Jij groeit verder

 

Jaren later koos ik in mijn derde zwangerschap voor een sabbatical en kwam ik in een kleine identiteitscrisis terecht. Wie ben ik zonder het presteren en geprezen worden dat rode draad was in mijn leven en carrière? Wat blijft er van me over als ik de rollen afleg waarin ik succesvol ben? Als het beeld van mijzelf waarop alles gebaseerd is, niet meer klopt, wat dan?
Om te ondervinden dat ik kon vertrouwen op de diepere laag in mij, wie ik was in mijn kern.

En nog later zei ik weer vaarwel en koos ik voor het starten van mijn eigen bedrijf, wat weer een hele nieuwe kant van mezelf tot ontwikkeling bracht.

Iedere keer kwamen dezelfde gedachten op, met enkele nieuwe (of diepere oude) erbij. En misschien herken je die wel: je gooit je talent/ intelligentie/ ambitie/ opleiding weg, maar je hebt toch alles – wat wil je dán?, dat kun je niet maken tegenover die en die, ze rekenen op je, hoe vertel je het xxxx, pas op – dit krijg je nooit meer terug.

Dat laatste klopt. Jij groeit namelijk verder. Iedere spannende keuze luidt een volgende fase in, waarin je jezelf meer en meer tot bloei brengt, meer straalt, steeds meer jezelf.

 

Vaak weet je het al

 

Meestal is het niet de keuze op zich die het moeilijk maakt. Vaak weet je intuïtie al lang wat nodig is, wat de volgende stap is of welk besluit genomen mag worden.
Het zijn de consequenties daarvan die je laten terugschrikken. Loslaten van wat bekend is en veilig, waar je thuis bent, dat waar je voor geprezen wordt en gewaardeerd.
Het is vertrouwd. Ook al ben je misschien niet helemaal in balans, helemaal tevreden of echt jezelf. Het nieuwe is er nog niet, en in het onbekende stappen is een van de moeilijkste dingen die je kunt doen, hoe groot of klein ook.

En weet je, de keuzes die het meest spannend zijn, zijn de keuzes die er het meest toe doen.

De keuzes die het meest spannend zijn, zijn de keuzes die er het meest toe doen.

 

Loskomen van de vaste hokjes

 

Stuk voor stuk waren het voor mij de meest bepalende beslissingen van mijn leven. Omdat ze van binnenuit kwamen. Omdat ik volgde wat me energie gaf en waar ik naar verlangde. Omdat deze keuzes van me vroegen dat ik zou groeien in de vrouw die in staat was deze keuze tot succes te maken. En ze mij op die manier meer naar mezelf, naar mijn eigen pad en naar innerlijke kracht en leiderschap brachten.

De rollen die vertrouwd zijn, zeker als je succesvol bent daarin, zijn maar een deeltje van wie je bent. Er is niets fijner dan erachter komen dat er zoveel meer in jou is, en zoveel meer mogelijk, dan wat je van jezelf al kent.

Zeker als je hoogopgeleid, ambitieus en succesvol bent, kun je voor je gevoel vast komen te zitten in verantwoordelijkheden, functies, labels en hokjes waar je eens in thuis was, misschien zelfs trots op was, maar die je nu belemmeren. Dan is er een keuze te maken.

 

Meer in jou

 

Als je je afvraagt of je nog wel op het goede spoor zit, als je het gevoel hebt dat je moet kiezen, is dat vooral een teken dat je wilt groeien. Je voelt het verlangen om meer uit jezelf te halen. Je voelt potentie die er nog niet uit komt.

Je staat op de stoep van een nieuwe deur die op een kier staat. Jij kunt hem open maken en erdoorheen lopen.

Wil je leren hoe je vanuit jouw kern keuzes maakt die je leiden naar een leven en leiderschap waarin je 100% in verbinding bent met jezelf?

Of denk je dat dit in jouw organisatie het verschil gaat maken en wil je daarover eens sparren?

 

Dan is het BLOOM Transformatieprogramma je op het lijf geschreven. Neem contact op voor een gesprek of kom naar onze kennismakingsdag 1 oktober. We ontmoeten je graag.

Wordt onderdeel van BLOOM!

Meld je aan voor onze maillijst en je ontvangt iedere zondag als eerst onze blogs en andere inspiratie. Wees van harte welkom!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet