Durf te verbinden

“We cannot become ourselves by ourselves
Claire Zammit

Ik ben opgegroeid in de jaren ’80. Met powerhouse Madonna, de slogan “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ en een ‘make it happen’ mentaliteit. Als ik iets wilde, kreeg ik het voor elkaar en als ik het snel wilde, kon ik het het best zelf doen. Verbinding stond niet per se hoog op mijn lijstje. Samen voor de gezelligheid is leuk, maar samen naar een doel was vooral vertragend en meer dan eens gedoe. Bovendien zag ik om me heen dat vriendinnen omwille van de relatie zichzelf vergaten, en dat wilde ik niet.

Het is een hele reis geweest om te leren hoe ik de juiste verbindingen kon maken, zonder daarbij mezelf te verliezen. Durven verbinden én bij jezelf blijven is cruciaal voor vrouwen in onze generatie.

We floreren in verbinding met anderen. Het zijn de relaties met de mensen die ons grotere potentieel zien, onze ideeën ondersteunen en ons sponsoren in wie we kunnen zijn, die ons verder brengen op ons pad.

 

Vrouwen versterken vrouwen

 

Om terug te komen bij onze kern, hebben vrouwen verbinding met andere vrouwen nodig.

Een vrouw die gegrond is in haar authentieke kracht, brengt een andere vrouw in contact met háár eigen innerlijke kracht. Juist samen met andere vrouwen kunnen we leren te blijven staan voor wie je bent, zonder je te bewijzen, je een bedreiging of te veel te voelen voor een ander.

De energie die ontstaat in een groep gelijkgestemde vrouwen, die werken vanuit vrouwelijke presence en authenticiteit, is magisch. Het creëert een container die je de veiligheid en diepte biedt voor
je eigen reis en je de vleugels geeft om verder te vliegen dan je kunt dromen.

 

Verbinding vraagt ook moed

 

Een cirkel van vrouwen kan een omgeving zijn waarin je voor het eerst onbeschaamd jezelf kan zijn in al je grootsheid en je imperfectie.

In hiërarchische culturen zijn we dit niet meer gewend. We raken van onszelf verwijderd, komen terecht in rivaliteit en competitie en vergeten onze verbondenheid. Of we ontmoeten elkaar op machteloosheid, gaan klagen of teveel voor elkaar zorgen en vergeten elkaar te versterken.

Daardoor hebben veel van ons de ervaring van ‘gedoe’ in teams en groepen van vrouwen. We kennen de krabbenmand vol bewijsdrang, nijd en geroddel, krijgen de kriebels van het woord ‘sisterhood’ en blijven liever op onszelf dan te verzanden in een theekransje.

 

We missen die diepe verbinding

 

Goede, groeigerichte, empowerende relaties met andere vrouwen werken helend, maken je meer bewust van jezelf en versterken je authentieke kracht.

We snakken naar die betekenisvolle, authentieke verbindingen waarin we onszelf kunnen laten zien en gezien worden als vrouw.

 

Dit is wat vrouwen van nature doen

 

We hebben ons altijd al georganiseerd in cirkels. Niet op basis van hiërarchie, maar vanuit evenwaardigheid en sponsorschap. Open, oordeelvrij, compassievol en bekrachtigend. Jij laat je zien en voelen en je ziet en voelt de ander. Dat is raakbaar. Maar o zo krachtig. En voor onze ontwikkeling als vrouw en het herstellen van balans in onze wereld essentieel.
Dit is wat onze wereld nodig heeft.

Omring je met deze vrouwen. De vrouwen bij wie je vanzelfsprekend jezelf bent. Bij wie je je groter voelt en vol energie. Die je sponsoren, stimuleren in je leiderschap en je eigen wijsheid versterken.

 

Wie zijn het bij jou?

 

Laat het ons weten, we spreken je graag.

En wil je het zelf ervaren? Lees dan verder hoe we dit in het BLOOM Transformatie Programma creëren. Jouw persoonlijke reis, met de kracht van een magische groep vrouwen.

Wordt onderdeel van BLOOM!

Meld je aan voor onze maillijst en je ontvangt iedere zondag als eerst onze blogs en andere inspiratie. Wees van harte welkom!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet